Fietsmeting

Wij geloven in het feit dat
details het verschil maken

Ben je op zoek naar een race, mountainbike of trekking fiets, dan is een fietsmeting een absolute must.

Fietsmeting bij Bike Pro in Waddinxveen

Een fietsmeting ofwel bikefitting kan op verschillende manieren, van basic meting tot professional. Bij Bikepro hebben wij gekozen voor de professional meting in combinatie met een pasfiets. Wij geloven namelijk in het feit dat details het verschil maken. Bij deze meting worden alle lichaamsmaten zorgvuldig gemeten en middels een computer programma vertaald naar de pasfiets. Door de pasfiets in te stellen, komen we tot de ideale houding waarbij we altijd nog een fine tuning doen. Dit doen we omdat het meetsysteem geen rekening houd met eventuele lichamelijke klachten of specifieke wensen van de klant. Door deze manier van aanpak is een perfecte houding en een optimale prestatie gewaarborgd.

Fietsmeting of bikefitting bij Bike pro in Waddinxveen

Naast onze standaard bikefitting bieden wij ook een uitgebreide pedaalanalyse aan. Tijdens deze analyse wordt dieper ingegaan op uw pedaalbewegingen en de kracht die u uitoefent tijdens het fietsen. Door deze metingen kunnen we beoordelen of uw rendement daadwerkelijk verbetert ten opzichte van de huidige afstelling van uw fiets. Op basis van deze analyse kunnen we kleine aanpassingen aan uw houding voorstellen, wat kan leiden tot een verbeterde efficiëntie en comfort tijdens het fietsen.

Bovendien zullen we u voorzien van waardevolle trainingsadviezen, waarmee u gericht kunt werken aan het verbeteren van uw fietsprestaties. Het doel van de pedaalanalyse is om uw fietservaring te optimaliseren en u te helpen uw volledige potentieel als fietser te bereiken. Met onze expertise en nauwkeurige metingen streven we ernaar om uw fietscomfort te maximaliseren en eventuele prestatiebelemmeringen weg te nemen.

De kosten voor deze complete meting bedraagt €135,-. De meting inclusief de pedaalanalyse bedraagt €270,-. Bij aanschaf van een nieuwe fiets doen wij altijd een complete meting exclusief de pedaalanalyse en worden deze kosten niet in rekening gebracht. Metingen doen we enkel nog op afspraak.

Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op!

Bike fitting uitleg bij Bike Pro Waddinxveen

Wat zijn de voordelen voor het laten uitvoeren van een fietsmeting of bikefitting

1. Voorkomt blessures
Een goede bikefitting zorgt ervoor dat je fietscomfortabel en ergonomisch is, waardoor de kans op blessures zoals rugpijn, kniepijn en nekklachten wordt verminderd.

2. Optimaliseert prestaties
Door je fiets perfect af te stemmen op je lichaam, kun je efficiënter trappen, meer vermogen genereren en dus betere prestaties leveren tijdens het fietsen.

3. Verhoogt comfort
Een goed afgestelde fiets zorgt voor een comfortabele rijervaring, waardoor je langer en zonder ongemakken kunt blijven fietsen.

4. Verbeterde aerodynamica
Een bikefitting kan ook helpen om je positie op de fiets te optimaliseren voor betere aerodynamica, wat vooral belangrijk is voor wedstrijdrijders en snelheidsliefhebbers.

5. Evenwichtige krachtoverdracht
Een juiste positie op de fiets zorgt ervoor dat je kracht gelijkmatig wordt overgebracht op de pedalen, wat resulteert in een efficiëntere en gelijkmatigere trapbeweging.

6. Verhoogt efficiëntie
Met een goede bikefitting wordt energieverspilling geminimaliseerd, waardoor je langer op hogere intensiteit kunt fietsen met minder vermoeidheid.

7.  Personalisatie
Een bikefitting is maatwerk, afgestemd op jouw unieke lichaamsafmetingen, flexibiliteit, rijstijl en doelen, waardoor je de best mogelijke fietservaring krijgt.

8. Zorgt voor een betere fietscontrole
Een correct afgestelde fiets zorgt voor een betere balans en controle, wat vooral belangrijk is bij het nemen van bochten, afdalingen en in druk verkeer.

9. Verhoogt het vertrouwen
Wanneer je weet dat je fiets perfect is afgestemd op jouw behoeften, geeft dit een gevoel van vertrouwen tijdens het fietsen, wat je helpt om je grenzen te verleggen en uitdagende routes aan te gaan.

10. Langdurige investering
Een bikefitting is een investering in je fietsplezier op lange termijn. Door eenmalig te investeren in een professionele bikefitting, kun je jarenlang genieten van comfortabel en probleemloos fietsen, met minder kans op blessures en vermoeidheid.

NIEUWSUPDATE

Mis geen exclusieve uitnodigingen, acties en nieuwsberichten!
Meld u aan voor de Bike Pro Update